Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2007 11:14 - Вездесъщият Бербо с 4 гола в незабравим мач на Тотнъм
Автор: asromamontella Категория: Новини   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Димитър Бербатов отново прикова вниманието на цяла футболна Англия върху себе си, след като реализира цели четири попадения във вратата на Рединг при победата на неговия Тотнъм с 6:4 над "кралските поданици" в поредната голова фиеста на Висшата лига. Българският нападател бе безспорно най-добрият на терена и дублира головата си сметка за сезона само в рамките на един мач, като вече има осем попадения в Премиър лийг и общо 11 с екипа на Тотнъм от началото на сезона. Капитанът на националния ни отбор на два пъти връщаше своя тим в мача, след като слабата отбрана на отбора бе допускала голове във вратата на Робинсън, а в самото начало на срещата той започна головата серия на "Уайт Харт Лейн" с попадение в 7-ата минута. Той приключи и дъжда от голове в Лондон, след като с мощен шут се разписа в 83-ата минута.

Тотнъм започна по-активно мача и още в 7-ата минута поведе в резултата. Малбранк изведе Роби Кийн на дясното крило, капитанът на "шпорите" пусна прострелна топка успоредно на вратата и за оставения непокрит в наказателното поле Бербатов не бе проблем да реализира на празна врата. Радостта на домакините обаче не трая дълго, след като само осем минути след попадението на Бербо, грешка на Робинсън доведе до изравняване на резултата. Английският национален страж не се разбра с Кабул кой да изчисти едно центриране в наказателното поле на лондончани и в крайна сметка избитата от френския бранител топка попадна на крака на Халифа Сисе, за да може тъмнокожият халф да я прати в опразнената врата. До края на първото полувреме домакините опитаха да върнат преднината си, но изведен по страхотен начин от Бербатов, Кийн не успя да засече топката на празна врата. Пред вратата на "шпорите" пък Ники Шоури пропусна от фаул да изведе своя тим напред.

image

След почивката обаче дойде истинското шоу за зрителите. Двата отбора се захапаха още по-здраво и още в първите минути на втората част и пред двете врати имаше положения за отбелязване на гол. Домакините пробваха с няколко изстрела от средна дистанция да пробият Ханеман. В 53-ата минута обаче те бяха попарени, когато Том Хъдълстоун не покри Ингимарсон в наказателното поле при изпълнение на корнер и исландският бранител реализира втори гол за гостите.

Този гол даде още по-голяма увереност на гостите и обърка допълнително Тотнъм. Дейв Китсън на два пъти пропусна окончателно да реши мача, след като бе извеждан очи в очи с Робинсън, но не успяваше да го преодолее. В този момент непрекъснато търсещият гола Бербатов измъкна своя тим от дупката, след като с мощен удар от десетина метра пробва да скъса мрежата на Ханеман за 2:2.

image

Рединг обаче бързо възстанови преднината си. При изпълнение на корнер, Китсън се стрелна на предната греда и засече с глава топката в мрежата на Робинсън.  Бербатов обаче пак бе спасителят за Тотнъм, след като при центриране от корнер на Кийн и сваляне на топката от страна на Шимбонда изключително технично се обърна и матира невярващия на очите си Ханеман - 3:3.

Тотнъм продължи да търси победата, но отново бе попарен.Отново защитата на Тотнъм бе в основата на третото попадение на гостите, след като Кабул подари топката на играч на гостите и той мигновено изведе Китсън, който прехвърли Робинсън и отново даде преднина на своя отбор. Малбранк обаче продължи головата фиеста с невероятно изпълнение. Белгиецът с диагонален удар прати коженото кълбо във вратата на Ханеман след подаване на Том Хъдълстоун.

image

В 78-ата минута Тотнъм получи правото да изпълни дузпа, след като Сонко фаулира Кийн в наказателното поле. Потърпевшият Кийн застана зад топката, но отново, както в двубоя с Арсенал, пропиля положението, стреляйки във вратаря. Този път обаче притичалият Джърмейн Дефоу спести критиките към Кийн, реализирайки с глава на празна врата.

Крайното 6:4 бе оформено с рекорден четвърти гол на Бербатов. Нашият национал бе изведен очи в очи с Ханеман и с мощен удар не остави шансове на американския страж да избие топката - 6:4. Феновете на Тотнъм започнаха да пеят песни за любимия си Бербо, а със сигурност мениджърите на водещите отбори от Острова тайно правят сметки откъде да съберат пари, за да купят българския диамант.

image

И кой каза че бългаите не можели да ритат добре коженото кълбо!!! :}



Тагове:   незабравим,   мач,   Тотнъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: asromamontella
Категория: Новини
Прочетен: 86722
Постинги: 59
Коментари: 23
Гласове: 105
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930